Bel vrijblijvend: 06-17184376
Goed geregeld en in goede handen Bekijk onze diensten

Lees meer

Onze uitdaging ook de uwe? Neem contact met ons op

Lees meer

Bespreek met ons uw aangifte Inkomstenbelasting

Wij bieden u een vrijblijvend gesprek aan met een ervaren belastingdeskundige van CHECK! Administratie- en Belastingadvieskantoor.

Inkomstenbelasting 2022

Het jaar 2022 is bijna voorbij. Wees alert op het benutten van de fiscale mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de kleine investeringsaftrek. Het volledig benutten van de zelfstandigenaftrek (urencriterium). Of het laatste jaar van doteren aan de Fiscale Oudedagsreserve.

Wellicht heeft u middelen over om de hypotheek extra af te lossen of denkt u aan een extra lijfrentekoopsom of toepassing van de fiscale oudedagsreserve. Heeft u misschien het plan om dit jaar nog te schenken?

Praktische zaken einde jaar

Uw boekhouder zal de balans per 31 december 2022 gaan opstellen en er zijn wat bijzondere posten waar uw hulp bij nodig is. Doe een telling van contante gelden op de laatste dag van het jaar. Zo ook een inventarisatie van de voorraad met een waardebepaling. Controleer de voorlopige aanslagen van 2022 en beoordeel of deze moeten worden aangepast. In het laatste tijdvak van de Omzetbelasting moet over het prive gebruik van goederen BTW afgedragen worden. De directeuren groot aandeelhouders mogen kijken naar een bonus of extra management fee.

Uitstelregeling

Ons kantoor benut de uitstelregeling volledig op basis van ons beconnummer. U kunt met onze regeling meedoen voor uitstel van de belastingaangifte 2022 en onder voorwaarden krijgt u uitstel tot 1 mei 2024.

Optimaliseren van de structuur

Aan de basis van ons lands belastingen ligt de structuur van uw onderneming. Eenmanszaken en personenvennootschappen worden belast in de Inkomstenbelasting. Rechtspersonen zoals B.V.'s, stichtingen en coöperaties in de vennootschapsbelasting. Daar ligt dus ook een mogelijkheid om de stroom van inkomen en vermogen te sturen. Om een optimaal gunstig effect op de belastingen te creëren.

Het gesprek is vrijblijvend

Geheel gratis kunt u een gesprek van ongeveer een uur met een ervaren belastingdeskundige voeren. Bespreek moeilijkheden en krijg antwoorden op uw vragen betreffende uw inkomen en vermogen, hypotheekrenteaftrek of andere aftrekposten.

Ervaren belastingdeskundigen

Onze belastingdeskundigen hebben vele jaren ervaring. Of het nu gaat om scheidingen, starten of stoppen van ondernemingen, verhuizingen en pensioenopbouw. Kennis en praktijkervaring is er voldoende. Ook kunt u schenkingen en een plan voor een schenking bespreken. 

Adres van ons kantoor

Ons kantoor is gevestigd op het adres Barnar 55, 7826 ER Emmen. Dat is in de wijk Barger-Oosterveld. Met de auto uitstekend te bereiken via de rondweg.

Bel voor een afspraak 06-17184376

Check administratiekantoor

Barnar 55
7826 ER Emmen

06-17184376
info@checkadministratiekantoor.nl
KvK: 56810008

Logo NOAB